2.1.2013

Tonnikalalasagne

noin 8 annosta

Tarvitset:
12- 15 lasagnelevyä
1- 2 keskikokoista sipulia
1 rkl rypsiöljyä
2 prk (400g) tomaattimurskaa
2 prk tomaattipyrettä
1 rkl oreganoa
rouhittua mustapippuria
ripaus suolaa
4- 5 prk tonikalaa paloina öljyssä

Maitokastike:
50 g margariinia
5 rkl vehnäjauhoja
n. 8 dl l maitoa
1 tl suolaa
150 g juustoraastetta

Ohje:
Voitele uunivuoka. Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska, tomaattipyre, oregano, pippuri ja suola. Anna hautua noin 20 minuuttia ja lisää joukkoon tonnikala.

Sulata margariini kattilassa ja lisää joukkoon jauhot. Sekoita hetki miedolla lämmöllä, jotta jauhot kypsyvät. Lisää maito vähitellen kokoajan sekoittaen ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti. Lisää suola ja puolet juustoraasteesta.

Kokoa lasagne. Nosta uunivuoan pohjalle tonnikalakastiketta, sitten maitokastiketta ja päälle lasagnelevyjä. Toista, kunnes vuoka on täynnä. Jätä päälle maitokastiketta ja loput juustoraasteesta. Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ohjeen bongasin 11/2010 YhteisHyvä ruoka- lehtisestä ja tein siihen pieniä muokkauksia. (Yllä muokattu ohje.) Olen säilönyt monet YhteisHyvä ruoka-lehtiset ja niistä on aina kiva bongailla uusia resepteja ja kokeilla uusia juttuja. Noissa lehtisissä on se hyväpuoli, että suurin osa resepteistä on vielä havainnollistettu valokuvan kera. Myös ruokien asettelusta ja kattauksesta voi ottaa vinkkiä ja soveltaa niitä sitten kun laittaa annosta itse lautaselle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti