10.1.2013

Ei pöllömpi!

Olen viettänyt tänään kotoilupäivää ja jottei koko päivä olisi mennyt pelkäksi nukkumiseksi ja sohvalla löhöilyksi, päätin tehdä jotain luovaa.

Otin esille ompelukoneen ja pengoin vaatehuoneesta mun kangaspalakassin. Pussukasta löytyi mm. tuo punainen collagekangas, josta alkujaan mun piti tehdä kietaisukaulaliina, mutta tänään se tuntui liian jähmeältä kaulaliinaksi. Eli jotain muuta käyttötarkoitusta sille oli keksittävä. Hhmm.. :)

Maanantaina selailin töissä lehtiä ja yhdellä aukeamalla oli monta kuvaa pöllöistä. Oli käsintehtyjä pehmeitä pölläjä, oli pöllökaulakoruja ja erilaisia pöllöesineitä. Pölläfanina tietysti repäisin jutun talteen ja tänään kaivoin sen lehtijutun uudelleen esille.

Päätin kokeilla tehdä itse tuollaisen pöllöpehmon ja minusta siitä tuli aika kiva. :) Sain sen vähän aika sitten valmiiksi ja pitihän sille nimikin tietysti keksiä! :D Selailin miesten nimiä kalenterista ja poimin sieltä muutamia suosikkeja. Lopuksi naputtelin ne netissä arpakoneeseen, joka arpoi pehmolle nimeksi Mauri. Aika osuva, eikö!? :)

Hemmetin rentouttavaa tuollainen käsillä tekeminen. Kunpa olis enemmänkin aikaa moiseen puuhasteluun! Loppujen lopuksi mun tulee tehtyä käsillä tosi vähän jotain luovaa vaikka se on super kivaa. Opiskeluaikoina vihasin suunnitella käsityötunneilla ensin ja toteuttaa vasta sitten. Ja eritoten hermoja koetteli kaikenlaiset kaavat! Huoh! Mä tykkään ennemminkin tehdä spontaanisti juttuja ja tuollainen toteutus on just kivaa silloin kun saa tehdä rauhassa ja pala kerrallaan suunnitella ja kokeilla erilaisia juttuja. Maurikin valmistui tänään siinä tehdessä. Otin vinkkiä lehtijutun pehmopöllöstä ja sovelsin.Mauri -pöllö

6 kommenttia:

 1. Mukavaa, että olet löytänyt käsillä tekemisen riemun ja rentoutumisen! :) Pitäisi itsekin löytää enemmän aikaa tehdä käsillä. Mauri on tosi hauskan näköinen pöllö! Täältä löytyy Maurille kaima, nimittäin jääkarhupehmolelu.. :)

  VastaaPoista
 2. Wau,hieno pöllö :) Täällä kans ompelukone sai kyytiä ja vanhat farkut alkavat pikku hiljaa muotoutua hameeksi. Koska ne oli vähän isot,vyötärölle tuli napin sijasta trikoohousujen resori (ne oli taas puhki muuten)ja sepalus umpeen ja voila,hame pysyy ylhäällä ilman vyötä (inhoan vyön käyttöä..) Projekti ei oo vielä valmis kun alkoi niskoja juilia...ehkä tänään? :)
  Ai niin,hyvää tätä vuotta,yritän saada kuulumisia kirjoitettua joku päivä ja niitä onkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta kiitosta! :) Nopeasti ja kiireisissä merkeissä on tämä vuosi lähtenyt käyntiin.. Kunpa olisi enemmänkin aikaa puuhastella ompelukoneen ääressä tai ylipäätään käsitöiden parissa.

   Poista
 3. Ihan Maurin näkönen pöllö. :D

  VastaaPoista