25.9.2012

Sataa sataa ropisee

Lupasin viime viikolla jossakin postauksessa, että kirjoittelen tänne siitä kun seisoskelin viime viikolla eräänä sateisena päivänä mun äidin kanssa kaatosateessa.

Päätimme uhmata tihkusadetta ja meidän piti suunnitelmiemme mukaisesti mennää metsään kävelemään, mutta ulos päästyämme alkoi satamaan kaatamalla ja katsoimme parhaaksi jättää kävelylenkimme toiseen kertaan.

Käytiin kuitenkin kuvailemassa vähän rannassa. Molemmilla oli mukana sateenvarjot ja kamerat. Vettä tuli taivaan täydeltä välillä niin kovaa, että oikein korvissa humisi. Fiilis oli hetkittäin jopa lumoava. Kaatosateessa on vain sitä jotakin! Tykkään. <3

Järvi näytti samaan aikaan tyyneltä, uhkaavalta, lumoavalta, sumuiselta ja kiehtovalla tavalla tosi jännältä. Rannassa uiskenteli myös yksinäinen sorsa, ihan kuin se olisi etsinyt kavereitaan, perhettään. Se viis välitti kaatosateesta, ei se hakeutunut suojaan.

Rantaan johtaneen polun varressa oli punainen kärpässieni, se oli löytänyt paikkansa pensaikon juurelta ja vesisade muodosti tosi nopeasti lenkkipolulle isoja vesilätäköitä. Mun teki mieli hypähdellä niihin, mutta koska mulla ei ollut kummareita matkassa, yritin parhaani mukaan väistellä niitä lätäköitä. (Kastumiselta en silti onnistunut välttymään.)

Takaisin sisälle mentäessämme huomasin, että nurmikolla on jotakin erikoista liikettä. Pian se liike osoittauti sammakoksi. Hih! Sammakko oli samaan aikaan iljettävä ja hassu. :D Menin hiljaa lähemmäksi ja juuri ennen kuin se teki piiiitkän loikan pusikkoon, ennätin nappaamaan siitä kuvan. Tie vaikka olisi ollut kosioamatkalla? Hhmm. :)

Vesisateesta on saatu nauttia myös viime viikon jälkeen useaan otteeseen. Tänään viimeksi. Ikivanhasta sateenvarjosta on tullutkin mun kaveri, kun uuttakaan en ole ehtinyt hankkimaan. Ihan hyvin olen sillä rämälläkin vielä pärjännyt. (Mitä nyt muutamaan otteeseen olen saanut olla korjaamassa niitä metallikeppejä, kun ne puikkelehtivat pidikkeistään irti.)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti