20.10.2012

Korvapuustit

Pyöräilin viikolla töistä kotiin ja matkalla tuoksui ihana tuoreen korvapuustin tuoksu, oi! Mietin, että siitä onkin piiiitkä aika kun olen viimeksi syönyt korvapuusteja, saati tehnyt niitä itse. Vähänkö tuli vesi kielelle! Eilen sitten poimin kauppareissulla ostoskärryyn mm. kananmunia, kardemummaa, kanelia ym.

Äsken otin viimeisen pellillisen uunista ja nyt koti tuoksuu ihanasti korvapuustille. Naaamii! Kutsuin äidinkin kahvittelemaan, sillä tuosta satsista kyllä riittää!! :) Kohta kahvitellaan!

Korvapuustit

Tarvitset:
5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl suolaa
2 pss kuivahiivaa
13- 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita

Ja täytteeseen:
100 g voita
1 dl sokeria
1 dl kanelia

Ja pinnalle:
1 kananmuna
hyppysellinen raesokeria

Ohje:
Kuumenna maito reilusti käden lämpöiseksi. Lisää maitoon kananmuna, sokeri, kardemumma ja suola. Sekoita kuivahiiva joukkoon ja lisää vehnäjauhot vähitellen. Taikinan teon loppuvaiheessa lisää voisula ja sekoita taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna taikinan kohota liinan alla vähintään puolituntia.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikinaköntit jauhotetulla pöydällä suorakaiteen muotoisiksi levyiksi. Levitä päälle löysää voita, kanelia ja sokeria. Kääri levy pitkältä sivulta alkaen tiukasti rullaksi. Leikkaa rullasta veitsellä vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta n. 4-5 cm ja kapeammalta n. 2cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli jää yläpuolelle. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä taikina aivan pohjaan asti. Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla noin puolituntia. Voitele korvapuustit kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa n. 10-15 min. Nauti kahvin tai kylmän maidon kera. Nams!


2 kommenttia:

  1. Aivan herkullisia, voi NAM! :-) :-) Täytyy viikonloppuna varmaan laittaa taikina tulemaan :-) Mukavaa alkanutta viikkoa! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti! Korvapuustien hyvän maun lisäksi koti tuoksuu kertakaikkisen herkulliselle. :) Tuosta ohjeesta tuli sen verran monta, että laitoin osan pakastimeen.

      Poista