18.10.2012

Uni: Reittiopastusta Duudsoneille ja treffit sikalassa

Näin toissayönä unta, että Duudsoneiden Jarppi soittaa mulle kysyäkseen reittiopastusta, että miten Järvenpäästä päästään motarin kautta Hämeenlinnaan.
Puhelimessa yritin parhaani mukaan neuvoa ja lupasin tulla heitä Hämeenlinnan päässä vastaan. Lähdin kotoa ja matkani tuntui kestävän ikuisuuden, sillä tietöitä oli ihan joka puolella. Piti jonotella armottomissa autojonoissa ja edetä osittain myös kiertoteiden kautta. Yks kaks päädyin maantienvarrella olleeseen sikalaan. Juu, kyllä vain. :D

Sikalassa oli sikojen lisäksi paljon ihmisiä. Moni oli pysähtynyt sikalaan kahville. Sikalan omistaja oli pystyttänyt pihaan kesäkahvilan. Kahvia ja pientä naposteltavaa oli myytävänä sellaisessa pienen pienessä kioskissa, jonka seinät olivat maalattu sellaisen vanhanajan keltaisella. (Voi miten rakastankaan sitä väriä!) Kioskin edessä oli punaisella maalattuja ja ajan kuluttamia pöytäryhmiä ja kaikkien pöytäryhmien yllä oli oranssit aurinkovarjot, jotka aurinko oli haalistanut. Sikalan omistaja otti kaikki vieraat iloisena vastaan ja minullekin hän näytti vähän paikkoja. 

Kerroin rouvalle, että odotan Duudsoneita ja siinä samassa alkoikin kuulumaan mopojen pärinää ja poijjaat tulla tupsahtivat sikalan pihaan vanhoilla pappatuntureilla niin, että pihasora oikein pöllysi. Jarppi oli karvalakki päässä (siinä helteessä, joo!). :D Aurinko porotti nimittäin täydeltä taivaalta ja mittarissa oli reilusti plusasteita. Oli kuuman kosteaa ja aurinko häiki suoraan silmiin.

Istahdettiin kulahtaneen aurinkovarjon alle juomaan mehua ja vaihdettiin kuulumisia kuin vanhat tutut konsanaan. Hassua! :D  Kerroin työstäni ja sikalan emäntä innostui niin, että tokaisi minulle, että ”jos joskus olet työtä vailla, soita minulle” ja ojensi käyntikorttinsa. Kiitin ja otin yhteystiedot hymyillen vastaan. 

Jarppi kertoi, että hän olisi vailla uusia kenkiä ja kysyi minulta, että ”mihin täällä kannattaa suunnata ostoksille?” En ehtinyt vastata kysymykseen, sillä siinä hetkessä havahduin herätyskellon pärinään. Heräsin. 

Mua on aina kiehtonut se, että mitä unet tarkoittavat ja että mistä ne kumpuaa? Joskus kirjoittelin unipäiväkirjaa, mutta viime vuosina olen ollut todella laiska paperipäiväkirjan kirjoittaja. Ja ne unet pitää päästä kirjoittamaan pian ylös, ennen kuin ne sitten unohtuu tai kun niitä ei enää muista niin kirkkaasti. Ehkä rustailen unia jatkossa tänne? Hhmm.  

Mitä unta sinä näit viime yönä?

Kuva täältä: http://weheartit.com/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti