18.6.2013

Suloinen vanha kaupunki

Vietin tämän päivän tutustuessani Porvooseen.

 
Päivä alkoi aamulla lyhyellä kävelykierroksella vanhassa kaupungissa, oppaan johdolla. Kaupunki oli pieni, suloinen ja idyllinen. Joka puolella oli pieniä ja toinen toistaan suloisempia putiikkeja, kahviloita ja asuinrakennuksia. Kukat kukkivat erilaisin istutuksin, aurinko helli matkaan lähteneitä, turistiryhmiä oli läjäpäin ja ehkä suosituin ostospaikka oli Brunbergin myymälä. Itsekin kävin shoppailemassa sieltä vähän makeisia kotiin tuomisiksi. Remukin näytti olevan kotona. Tekivät jonkinlaista haastattelua hänestä juuri sisäpihan puolella. En kehdannut sitten mennä räpsimään kaverista kuvaa, mutta herran kotitalosta nappasin muistoksi yhden kuvan. Hih! :) Voi vain arvailla, että miten paljon erilaisia tarinoita ja aarteita Remun koti kätkeekään sisälle. Ainakin sen perusteella, mitä olemme saaneet lehdistä ja tv-ohjelmista lukea ja katsoa.

 
Kävelykierroksen jälkeen opas hyppäsi meidän linja-auton kyytiin ja näin opastettu kierros jatkui ja me saimme lisää tietoa kaupungin historiasta. Itse taisin tosin keskittyä ennemminkin maisemien katselemiseen. :) 


Ja etupenkiltä käsin en voinut kuin ihmetellä, että miten taitavia linja-auton kuljettajia voikaan olla olemassa, että siellä kapeilla teillä ja kujilla sai auton kuin ihmeen kaupalla aina kääntymään haluamaansa suuntaan ilman, että osuttiin teiden varella oleviin tai vastaantuleviin ajoneuvoihin. Välillä piti myös peruutella ja pysähdellä kadunkulmille kun opas halusi kertoa jostain erityisestä rakennuksesta.

 
Opastetun kierroksen jälkeen maistui tuore salaatti ja kalakeitto Ravintola Steak Housessa. 

Lisää retkipäivästä toisella kertaa. Nyt pari jaksoa Sinkkuelämää- jaksoja ja sitten nukkumaan. Vielä olisi muutama päivä töitä ennen Juhannusta ja ensi viikolla täysi työviikko, kunnes sitten vihdosta viimein se kauan odotettu ja kaivattu KESÄLOMA starttaa. Maltan tuskin odottaa! :)

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos.

      On aina mukava huomata, että vaikka ihmiset kuvaavat samojakin rakennuksia, nähtävyyksiä ym. niin kuitenkin jokainen tekee sen omalla tavallaan ja katselee tätä maailmaa omasta perspektiivistään. Havaitsemme ja koemme samoilla kulmilla valtavasti myös erilaisia asioita, tilaneita, fiiliksiä ym. Mieletöntä! :)

      Poista