23.4.2012

Kotitekoista Simaa, sen olla pitää

Oletteko jo aloittaneet, valmistautumiseen Vappuun?

Itse laitoin eilen Siman valmistumaan. (Tänään olisi tarjoitus pullottaa.) On se muuten jännä juttu, että noiden aineksien suhteita ja määriä ei muista ikinä?! Sama juttu esim. jouluisin, joulukinkkua valmistellessa. Pitää aina palauttaa muistiin, että mihinkä astemäärään, sitä kinkkua kypsytellään uunissa ym. :) Onneksi ohjeisiin pääsee kätevästi käsiksi, mm. netissä. Itse käytän aika paljon kotikokki.nettiä.
Tässä teille muistinvirkistämiseksi ohje. (Jos vaikka joku muukin, sellaista kaipailee.)

Vappusima (n. 4 litraa)

Tarvitset:
4 litraa vettä
250g fariinisokeria
250g sokeria (Jos haluat tummempaa simaa, käytä pelkästään fariinisokeria.)
2 sitruunaa
1/5 tl tuorehiivaa (hiivaa tarvitaan todella vähän)

Pullotukseen:
rusinoita
3tl sokeria

Lisäksi:
Juomapulloja (muovisia tai lasisia) Itse olen kerännyt muovipulloja.

Ohje:
Laita sokerit kattilaan. Kiehauta noin puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita. Pese sitruunat hyvin. Purista sitruunoista mehu ja raasta kuori. Sekoita loput vedestä sekä sitruunamehu ja -kuori keskenään. Kaada seos kattilaan. Liuota hiiva pieneen nestetilkkaa ja sekoita se kattilan nesteeseen.

Anna siman käydä huoneenlämmössä 1–2 vuorokautta. Pullota sima siivilän läpi. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sulje korkki, mutta älä liian tiukasti. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan.Viileässä sima valmistuu noin viikossa, huoneenlämmössä noin 3 päivässä. Säilytä valmis sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.

Ohjeen nappasin täältä: http://www.ruokala.net/resepti/sima-7

Kuva täältä: http://weheartit.com/entry/6289477

Teettekö kotitekoista Simaa tai muita vappuherkkuja itse? Entä koristeletteko kotia serpenttiineillä, ilmapalloilla tai muilla, vappuun liittyvillä härpäkkeillä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti