11.4.2012

Tallinnassa 7.4.

Pääsiäinen ja siihen liittyvät pyhäpäivät, menivät perinteisesti nopeasti. Kaikenlaista tuli tehtyä, mutta rentoilemaankin ehdittiin.

Päällimmäisenä minilomasta jäi mieleen kuitenkin, Tallinnan reissu. (Kävin siellä ensimmäistä kertaa.) Vietin tosiaan mieheni kanssa viime lauantaina päivän Tallinnassa. Kiertelimme ostoskeskuksia ja kauppoja.

Kummastelin viini ja viina- hyllyjä ruokakaupassa ja vielä kummallisemmalta tuntui, se, että siellä oli viinaksista oikein tarjolla maistiaisia. :D Täällä kotosuomessa kun ennemminkin on totuttu törmäämään, erilaisiin leipä- ja juustomaistiaisiin, niin olihan se oudokseltaan, vähän hassua.

Yhdessä viinakaupassa sai ihan omatoimisestikin maistella erilaisia viinejä. Erittäin kätevää tietenkin siltä kantilta, että tietääpähän ainakin, että mitä ostaa, jos ostaa.

Pyörähdimme myös vanhassa kaupunginssa, kävelemässä sekä syömässä. Päivä meni nopeasti ja terminaaliin päästyämme, (kaikkien niiden kantamisiemme kanssa), totesimme kumpanenkin, ettei enää olisi jaksettu yhtään enempää kävellä. (Piti jättää toisellekin kerralle jotain.)

Mikään viinanhakureissu tuo meille ei ollut, mutta kummasti sitäkin tarttui matkaan. :) Itse ostin omppusiideriä, kahvilikööriä ja pullon skumppaa. Olin aika äimänkäkenä, kun katsastelin joidenkin siideritölkkien hintoja. Täällä sellaiset isot tölkit maksaa, siinä kolmen euron pintaan, Tallinnasta vastaavia sai jollain 1,60 eurolla.


Kuvia vanhasta kaupungista.


2 kommenttia:

  1. Nuo alkoholimaistiaiset ruokakaupassa ovat kyllä hämmästyttävä juttu. Kaikkeen tottuu.

    VastaaPoista
  2. Oli kyllä aika hämmentävää, mutta kyllähän sitäkin pitäis ihan perus- juttuna jos täällä suomessakin olis samanlainen käytäntö. Ei siitä olis moksiskaan, mutta maailmalla kohdatessaan uusiin juttuihin, kyllähän ne vähän kummastuttaa ja hämmentää. Sikäli hauska juttu, ettei tarvitse oikeasti mennä kauaksikaan, kun pystyy jo tekemään vertailuja, että miten missäkin elellään ja ollaan. :D

    VastaaPoista