11.4.2012

Toscanan auringon alla- elokuva

Katsoin pääsiäisloman alkajaisiksi, elokuvan Toscanan auringon alla.

"Elokuva perustuu Frances Mayesin romaaniin, jossa hän kertoo muutostaan uhkeaan Italiaan. Frances (Lane) on San Franciscossa asuva menestyvä kustannustoimittaja, jonka petollinen aviomies äkkiarvaamatta jättää. Katkera ero ajaa Francesin masennukseen, mutta kun kahden naisen ystäväpariskunta tarjoaa lohdutusmatkaa Toscanaan, hän kääntää uuden lehden elämässään ja ostaa paukauttaa paikallisen huvilan.

Päähänpisto tuntuu aluksi järjettömältä, sillä talo on kuin pommin jäljiltä. Katto romahtaa, putket lahoavat ja talviukkonen tappaa jääkaapin. Yksinäisen naisen avuksi rientää joukko puolalaisia rakennusmiehiä, tosin eksentrisiä ja ammattitaidottomia. Samalla kun ikivanhan villan tila kohenee, turhautunut Frances alkaa löytää elämälleen uutta sisältöä. 

Häntä rohkaisevat eteenpäin railakas elämäntaiteilija Katherine (Lindsay Duncan), joka ei pelkää kaataa kauniita poikia tai juoda samppanjaa suihkulähteessä Anita Ekbergin tapaan, ja sympaattinen toscanalaismies Martini (Vincent Riotta), joka tutustuttaa avomielisen jenkkinaisen kyläyhteisön mutkattomiin tapoihin. Ja tietysti kun Italiassa ollaan, olennainen tie onneen löytyy ruuasta. Gourmet-ateriat tuoksuvat, loistelias kevät puhkeaa ympärillä, ja sitten suuri rakkaus. Yhdet kunnon häätkin nähdään - mutta leppoisa tarina ei sorru kaikkein arvattavimpiin koukkuihin, vaan mukaan mahtuu monta käännettä."  Elokuvan päähenkilöä näytteli Diane Lane.

Kyseinen elokuva on roikkunut jo pitkään mun "katso- listalla" ja satuin poimimaan sen nyt tuolta meidän boksilta. :) En muista koska sen sinne tallensin, mutta sieltäpä kuitenkin löytyi. Hyvä niin! Elokuva oli juuri oikea leffapläjäys, oikealla hetkellä. Se oli sopivan hömppä, romanttinen ja ihastuttava. Hih! :)

Mun sydän oli lähellä pakahtua. Elokuvassa vilkahteli uskomattoman kauniit maisemat, rakennukset, ihmiset ja vuoristot. Iski pikkiriikkinen matkakuume! Oi, Toscana, Italia, aurinko, meri, auringonkukkapellot, Toscanan kadut ja pienet putiikit, matkustaminen, humaltuminen, illanistujaiset, lämpö ja hyväntuuliset ihmiset. Aaaaaw!

Mulle tuli ihan äärimmäisen hyvä fiilis tosta elokuvasta. Ystävä totesi, että kirja on yksi hänen lemppareistaan, enkä yhtään ihmettele, että miksi. Minäkin haluan lukea tuon kirjana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti