25.4.2012

Parveke kesäkuntoon

Tänään istuskelin työpaikalla ja surkuttelin, että "miks mun pitää istua töissä, kun samaan aikaan ulkona paistoi mahtavasti aurinko". Pöh! Lokit lentelivät sinisellä taivaalla ja pitivät sitä perinteistä ääntä, josta mulle tulee mieleen kesä, aurinko, pilvetön taivas, meri, rantakaupungit ja veneet.

Pelkäsin, että kun pääsen töistä, aurinko on painunut jo piiloon, mutta EI OLLUTKAAN! Siispä taitoin mun kotimatkan pyörällä ja nautin auringosta ja siitä suloisesta tuulenvireestä. Oi, että!

Kotiin päästyäni, nakkasin takin nurkkaan ja painelin oitis parvekkeelle. Raahasin sieltä pois, kaiken turhan. Tein tilaa lattialle, jonka imuroin, puunasin ja pesin.


Meillä on tämmöinen 5m * 2m kokoinen parveke. En vielä tiedä, että jätänkö tuon hyllykön peräseinälle?! Muutamina kesinä olen kerännyt siihen kukkia, erilaisiin ruukkuihin istutettuina. Syksyisin olen pitänyt siinä kynttilälyhtyjä.

Parveke kuvattuna toisesta suunnasta. Tadaa! :)


En ole koskaan pitänyt minkäänlaisista puutarhatontuista ym., mutta tähän yksilöön ihastuin kerran kaupassa ja olihan se ostettava. Tarkennetaans sitten heti, että en mä pidä tota tonttuna, vaan jonain menninkäisenä. Eri juttu! :D


Kun sain lattian puhtaaksi ja räystäät ja lattianrajat pyyhittyä, laitoin raitamaton takaisin lattiaan. Myös tuolit ja pöydät, löysivät paikkansa.


Pidän erityisen paljon noista meidän parveketuoleista. Ne on kätevät siksi, että ne saa kasaan. Meiltä löytyy niitä yhteensä neljä, mutta perus käytöllä (eli kun ollaan kotosalla kaksistaan) nuo riittävät mainiosti. On tosin hyvä olla olemassa, pari varatuolia.


Puhtaantuoksuiseen ja siistiin paikkaan oli myös lopuksi kiva jäädä hetkeksi nautiskelemaan. Nautin siellä tämän kevään ensimmäiset "eväät". Hih! :) Silmäilin myös Pirkka- lehden ja uunituoreen Kotivinkin.

Nyt on parveke siinä kunnossa, että siellä voisi järjestää jo ne, perinteiset kesäkauden avajaiset. Täytyy katsella, että millainen sää Vappuna on. Hhmm..

Tosin on tuossa vielä hommaa, kun pitää miettiä, että mitä kukkia sinne hankin ja pidänkö tuon hyllykön siellä vielä vaiko en?! Miten muuten saisin sitä kesäisemmäksi, kun se tuntuu vielä kuitenkin aika kolkolta? Olen haaveillut myös jonkinlaisesta, "rennommasta" tuolista ja oleilunurkkauksesta, mutta katsellaan ihan rauhassa, sillä onhan tässä vielä aikaa. :)

Onko teidän pihoilla ja parvekkeilla, nähtävissä jo tuulahdus keväästä ja kesästä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti