3.6.2012

Elokuva Julie & Julia

Olen parin päivän ajan, muokkaillut blogin ulkoasua. Ensinnäkin, halusin bannerista kesäisemmän ja aikasempaa värikkäämmän. Keksin myös lisätä sivupalkkiin, kohdan "viimeksi katsottu elokuva", valokuvineen. Tarkoituksenani on esitellä sivupalkissa aina viimeksi katsomani elokuva ja joskus saatan myös kirjoitella niistä mielipide- juttujakin.

Eilen katsoin draamakomedian, Julie & Julia. Olen nähnyt elokuvan kerran aikaisemmin, ja nyt pitkästä aikaa, katsoin uudemman kerran.

Meryl Streep on tuttuun tapaansa ihastuttava ja tekee tässäkin elokuvassa, mallikkaan roolisuorituksen. Ensimmäistä kertaa katsoessani, valitsin elokuvan lähinnä Merylinin takia, mutta katsottuani elokuvan, ihastuin ja tykästyin siihen. Elokuva on yksi suosikkielokuvistani. Se on aimo annos hyvää mieltä, se on kertomus intohimosta, tavoitteista, onnistumisista ja kovasta yrittämisestä. Suosittelen elokuvaa kaikille ruoan ystäville ja ihan vain vaikka Meryl Streep- faneille. :)Kahden naisen tositarinaan perustuva Julie & Julia nivoo yhteen kaksi erilaista elämää - eri aikakausilta ja jopa eri mantereilta - joita vaivaa hyvin samankaltainen päämäärättömyys... kunnes käy ilmi, että kun sekoitetaan kourallinen intohimoa, hyppysellinen pelottomuutta ja nokareellinen voita, mikä tahansa on mahdollista. (Finnkino.)

 Julie & Julia on tosikertomus siitä, miten Julia Childin (Meryl Streep) elämä ja keittokirja inspiroivat vasta-alkavaa kirjailijaa Julie Powellia (Amy Adams) kokkaamaan 524 ruokareseptiä 365 päivässä. Kokeiluistaan ja koettelemuksistaan Julie kirjoittaa blogia, joka esittelee ranskalaisen keittiön salaisuuksia uudelle sukupolvelle ja kiinnittää kulinaristiyleisön huomion.

Käsikirjoittaja-ohjaaja: Nora Ephron. Pääosissa: Amy Adams, Meryl Streep, Stanley Tucci, Chris Messina.

2 kommenttia:

  1. Katsoin kyseisen leffan joku aika sitten ja tykkäsin myös todella paljon. Meryl oli tässäkin ihana, niin kun aina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tällaisista hyvänmielen elokuvista. Aina ei tarvitse olla toimintaa ja räskeittä vaikka tykkäänkin paljon mm. psykologisista trillereistä ja toiminnasta.

      Poista