12.6.2012

Kesäinen sipulikastike, uusien perunoiden kaveriksi

Valmistin tänään uusien perunoiden kaveriksi, kesäisen sipulikastikkeen. Sipulin, voin ja mausteiden joukkoon olisi pitänyt lisätä kermaa, mutta koska sitä ei ollut, lorautin kerman sijasta maitoa. Hyvää silti tuli! Mieskin tykästyi, vaikka se aluksi hieman kummastelikin mun kokkailuja. ;) Lupasin, että juhannuksena teen kyseisen kastikkeen sitten ihka oikeaan kermaan.

Tarvitset:
4-5 kpl varhaissipulinippu varsineen
40 g voita
vähintään 3 dl kermaa (kerma on tämän kastikkeen juttu!)
suolaa
pippuria

Ohje: Silppua sipuli varsineen (voi jättää myös isoiksi paloiksi). Kuullota hieman sipuleita voin kanssa ja lisää kerma. Mausta seos ja anna hauta, kunnes sipulit ovat pehmeitä. Tarjoile uusien perunoiden kera.

2 kommenttia:

  1. Nam, uudet perunat ja sipulikastike ovat herkkua! :) Tätä kermaversiota en olekaan koskaan tehnyt, pitääpä kokeilla. :)

    VastaaPoista
  2. Ensimmäistä kertaa tein tuota itse. Vousia sitten olen maistanut toisen tekemää ja jostain muistini syövereistä tuo tuli mieleen. Pitihän sitä heti kokeilla vaikkakin se kerma tällä kertaa puuttuikin. :)

    VastaaPoista