4.7.2012

Pikainen pastakastike

Mietin eilen, että mitä voisin tehdä ruoaksi tällä viikolla. Tympii tehdä aina samoja ruokia ja käyttää samoja reseptejä. Kauppaan en tykkää lähtee ilman ostoslistaa, koska unohdan kuiteskin kaikki ne tärkeimmät ja usein iskee myös sellainen tyhjäkäynti, että "mitä ihmettä ostaisin, mitä ihmettä tekisin ruokaa, mitä sieltä kaapista nyt puuttuu, ym. Helpompaa ja ehkä järkevämpääkin rustailla se, kauppalista matkaan.

Loihdinpa sitten ihan sellaisen ruokalistan tiistaista- perjantaihin. Eilen tein perus makaroonilaatikkoa, tänään pastan kanssa pikaisen pastakastikkeen, huomenna on vuorossa keittopäivä. Olen päättänyt valmistaa, pitkästä aikaa kanakeittoa ja perjantain varalle hankin ainekset perunamuussin ja nakkikastikkeen valmistamiseen.

Nappasin tuon pikaisen pastakastikkeen ohjeen Yhteishyvä Ruoka maailma- lehtisestä (nro 2/2009), joita olen hamstrannut kaappiin yhden, jos toisenkin. Ehkä otan tästä nyt käytännön, että alan selailemaan ja kokeilemaan niistä, niitä reseptejä, kun kerran niitä olen nurkkiini keräillyt.

Pikainen pastakastike, (4 annosta)

Tarvitset:
1 tlk maustettua ranskankermaa (Itse käytin Creme Bonjour Cuisine- ruokakermaa.)
1tlk herkkusieniä (Jätin herkkusienet kaupan hyllylle.)
150g kinkkusuikaleita (Laitoin kokonaisen 350g pussin kinkkusuikaleita.)
1/2 parmesaani- tai juustoraastetta (Ostin valmiiksi hienonnettua parmesaania.)
persiljaa
ruohosipulia

Ohje: Valuta sienistä liemi, mutta ota se talteen. Yhdistä kattilassa ranskankerma, herkkusienet, kinkkusuikaleet ja parmesaani. Kuumenna kiehuvaksi ja löysennä tarpeen mukaan herkkusienien liemellä .(Minä lorautin joukkoon vettä ja lisäsin parmesaanin vasta tarjoiluvaiheessa lautaselle). Sirottele joukkoon hienonnettua persiljaa ja ruohosipulia. Tarjoa pastan kanssa.

Helppoa ja nopeaa!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti