5.12.2012

Joululaulut raikaa

Olin eilen erään yhdistyksen joulujuhlassa. Seisovapöytä notkui perinteisesti jouluherkuista, opiskelija tytöt- ja pojat lauloivat meille vieraille pianon säestyksellä joululauluja. Ruokailun päätteeksi juotiin maittavat joulukahvit ja torttuja oli myös tietysti tarjolla. (Itse jätin tortut väliin sillä tankkasin kaikkea muuta herkkua sen verran paljon, että ähkyhän siinä sitten lopulta tuli!) Pienimuotoista pungertamista ja voivottelua oli havaittavissa kotimatkalla ja vielä kotonakin. Tyhmänä menin vielä syömään illalla vähän joulusuklaata, jota voitin juhlissa olleista arpajaisista. Huh huh! Mutta kivaa oli ja jouluruoka pitkästä aikaa ihan erityisen hyvää.

Joulumässäily ja pikkujoulukausi on siis korkattu nyt minunkin osalta virallisesti käyntiin. (Illalla on sitten seuraavat pikkujoulut..)  Oletteko te muut olleet jo viettämässä pikkujouluja tai muita juhlia tai ehkä vasta valmistautumassa sellaisiin?

Eilisten juhlien jäljiltä jäi päähäni soimaan muutamat joululaulut. Niitä kuunnellessani tai itsekin laulamiseen osallistumisella, tuli oikeasti jo sellainen jouluinen fiilis. :) Oli ihan mahtava hetki kun kuuntelin opiskelijoiden laulua ja katselin samalla juhlasalin ikkunasta ulos, josta näkyi kaunis postikorttimaisema. Isoja kuusia vieretysten, paljon kimaltelevaa pakkaslunta ja oli vielä sellainen hieman hämyinen sininen hetki.

Itse pidän henkilökohtaisesti erityisesti Varpunen jouluaamuna- laulusta. Se on ehdottomasti yksi suosikeistani. Ja vielä kun sen kuulee Vesa-Matti Loirin tuliktsemana niin avot! Mikä on sinun lempi joululaulusi?

Varpunen jouluaamuna

Lumi on jo peittänyt kukat laaksosessa,
järvenaalto jäätynyt talvipakkasessa,
varpunen pienoinen syönyt kesäeinehen,
järvenaalto jäätynyt talvipakkasessa.


Pienen pirtin portailla oli tyttökulta:
Tule varpu, riemulla, ota siemen multa!
Joulu on, koditon varpuseni onneton,
tule tänne riemulla, ota siemen multa!


Tytön luo nyt riemuiten lensi varpukulta:
Kiitollisna siemenen otan kyllä sulta.
Palkita Jumala tahtoo kerran sinua.
Kiitollisna siemenen ota kyllä sulta.


En mä ole, lapseni, lintu tästä maasta.
Olen pieni veljesi, tulin taivahasta.
Siemenen pienoisen, jonka annoit köyhällen,
pieni sai sun veljesi enkeleitten maasta.


Ja pst. Vielä ehtii osallistumaan: jouluinen arvonta

1 kommentti:

  1. Mun lempijoululauluni taitaa olla Mariah Careyn versio O Holy Night -laulusta :>

    VastaaPoista