31.12.2012

Vuosi elämästäni 2012

Vuoden viimeinen vuorokausi starttaa just nyt!

Minulle kuluvan vuoden hyvästeleminen ja  uuden vuoden vastaanottaminen tarkoittaa aina jollain tapaa menneen muistelemista. Pitää katsoa taakseen ennen kuin voi jälleen katsoa tulevaan. Menneeseen ei pidä jämähtää, mutta on kiva kertailla kuluvan vuoden tapahtumia ja asioita, jotka sieltä nousee tärkeimmiksi ja ikimuistoisiksi. Asiohin joista nimenomaa tämä vuosi 2012 muistetaan tai joista ainakin minä sen muistan.

Kätevästi muisteleminen käy mm. valokuvia katsellessa tai kun avaa kalenterin ja selailee eri päiville tehtyä muistiinpanoja ja ajatuksia. Minulla on tapana kirjoitella muistiin päivät jolloin pakkanen on paukkunut oikein kunnolla tai ne hellepäivät kun vaatteet suorastaan liimautuivat ylle, päivät kun lojuttiin rannalla tai hakeuduttiin ilmastoituun autoon vilvoittelemaan. (Tänä kesänä ei pahemmin tarvinut vilvoitella, piti sitäkin enemmän pitää matkassa sateenvarjoja ja pitkähihainen pusakka.)

Minun tulee myös liimailtua kalenterin sivuille kaikki leffaliput ja pääsyliput eri tapahtumiin muistoiksi. Joskus on tullut kirjoiteltua ylös myös joitakin hauskoja tilannekuvauksia joistakin erityisistä tilanteista. Näin asiat jäävät paremmin mun mieleen ja saatan muistaa tosi elävästi jonkun hetken kun luen muistiinpanoja kalenterista uudelleen aikojen päästä.

Tulevalle vuodelle olen hankkinut paperipäiväkirjan. Saa nähdä, että kuinka aktiivisesti sinne tulen rustailemaan.. Mulla on vähän paha tapa aina innostua ja aluksi kirjoittelenkin tosi ahkerasti, mutta sitten aina jossain vaiheessa unohdan kirjan olemassaolon..

Tietokoneelleni on jälleen kasaantunut aikamoinen läjä kuvia erilaisista tilanteista, paikoista, ihmisistä ja luonnosta. Ajattelin muutamilla kuvilla jakaa vuoteni teidän rakkaiden lukijoiden kanssa. Olkaatten hyvät! Mun pitää vielä siirtää kuvat varoiksi ulkoiselle kovalevylle ja jossain välissä tulen teettämään joistakin otoksista myös paperikuvia, koska niitä ei voita mikään.


Vuosi sitten sysimustan taivaan täytti kirkkaat ja värikkäät raketit, mutta tuntui että raketteja paukkui aikaisempia vuosia vähemmän. Saa nähdä miten käy tänään?

Tammikuun loppupuolella kipusin lumista laskettelurinnettä kävellen ylös ja tulin vauhdikkaan pomppuista kyytiä alas pulkalla. Hauskaa oli!


Helmikuussa kävin pakkaskelillä kuvaamassa järvimaisemaa ja pötkylä vänytteli olohuoneen matolla.


Maaliskuussa seurasin Iholla- sarjaa ja kyllä, olen ajatellut katsoa sen toisenkin tuotantokauden, joka starttaa Avalla 14.1.2013.
 

Huhtikuussa kuvasin autokyydissä hämärtyvää huhtikuista maisemaa ja kävin pyörähtämässä päivän reissulla Tallinnassa.


Toukokuussa kävin ainakin Tampereella ja istutin emaaliseen mintunvihreään kulhoon ensimmäiset kukat, jotka löysivät paikkansa parvekkeen pöydältä. Palvelivat nätteinä ja värikkäinä koko kesän.


Kesäkuussa vietin Juhannusta mökillä ja tuli käytyä samalla reissulla kalassa, mutta siitä kalareissusta ei ole pahemmin kalajuttuja kerrottavaksi. Allekirjoittanut ei saanut yhden ainuttakaan kalaa. Vietin myös Juhannuksen aikoihin syntymäpäiviäni.


Heinäkuussa vietin kesälomaa ja tuli käytyä mm. Suomenlinnassa ja Fiskarsin Ruukin- alueella.


Elokuussa pötkylä nautiskeli päiväuniaan parvekkeella ja minä valmistauduin äidin syntymäpäiväjuhliin, joita vietetiin äidin luona pienellä porukalla.


Syyskuussa tuli tehtyä parin päivän pituinen visiitti Helsinkiin ja tuolloin kävin mm. Luonnontieteellisessä museossa ja Kasvitieteellisessä puutarhassa.

Myöhemmin syyskuussa osallistuin Elämä lapselle- konserttiin, joka järjestettiin Hartwall Areenalla.


Lokakuussa oli paljon vähemmän lunta maassa, mitä tällä hetkellä. Napsasin kuvan kun olin matkalla äidin luokse. Aurinko paistoi lähes pilvettömältä taivaalta, oli pieni pakkanen ja luonto näytti puhtoiselta kun se oli juuri saanut hennon lumivaipan ylleen.

Sain postiystävältäni omenanmakuista teetä ja tuon sydämenmuotoisen kiven. Kiven laitoin muiden aarteiden kaveriksi talteen ja keitin oitis itselleni kupillisen kuumaa teetä. Kyseinen tee oli ollut pitkään ostoslistallani ja postintuomana pääsin sitä maistamaan. Teen maku on ehdottomasti yksi suosikeistani ja olen ostanut sitä teevarastoon lisää.


Marraskuussa kävin eräänä sunnuntai- päivänä kuvailemassa sumuista luontoa. Montaa metriä pidemmälle ei ennakkoon nähnyt mitään. Oli kerrassaan satumainen tunnelma. Erityisen sumuinen päivä täytyy sanoa.

Ja sain tuon Myy- muumimukin, josta on tullut mun lempparimuki. Tällä hetkellä meillä on kolme muumimukia yhteensä. Myy, -rakkaus- ja seikkailu- mukit. Nähtäväksi jää, että tuleeko vastaisuudessa hankittua niitä vielä lisää? Onhan ne tosi suloisia, sitä kun vaan kaikki kaapit tahtoo pursua jo ennestään erinäisistä astioista ja kattiloista.


Tämän (joulu) kuun alussa kävin äidin kanssa lenkkeilemässä Kaupunginpuistossa. Lunta oli niin valtavasti ettei jokaista kävelytietä oltu ehditty auraamaan auki. Kävelimme siellä täällä pitkin lumeen tehtyä polkuja pitkin. Se oli oikeasti aika kivaa! :) Ja puiden oksat notkuivat kaarella raskaiden lumikinoksien alla. Kimmeltävä pakkaspöly lasketteli oksilta alas kun pikkulinnut hypähtelivät oksilta toiselle.

Sellainen lyhyehkö katsaus tämän vuoden tapahtumiin ja juttuihin. Millainen vuosi sinulla on ollut? Mitä odotat tulevalta vuodelta? Oletko ajatellut tehdä uuden vuoden lupauksia?

Minulle tästä vuodesta jää mieleen monet eri paikat, joissa tuli käytyä ensimmäistä kertaa sekä erinäiset tapahtumat. Esimerkiksi Elämä lapselle- konserttiin pääsy oli monen vuoden haave ja se totetui vihdoin. Olen onnellinen siitä, että olen saanut elää suhteellisen terveenä, olen saanut jakaa arjen rakkaani kanssa ja tällä hetkellä tuntuu, että olen vähintäänkin yhtä onnellinen nyt mitä olin vuosi sitten tähän aikaa, ellen onnellisempikin. :)

Niin... ja perustinhan minä tämän Aada- bloginkin tänä vuonna. Ensimmäisen jutun kirjoitin 2. maaliskuuta, joten pitkä aika ei ole siihenkään, että blogini viettää 1-vuotispäivää. :) Nopeasti on aika mennyt ja paljon uutta olen oppinut. Aloitin melkein nollasta ja olen mielestäni onnistunut sekä ulkoisesti, että sisällöllisestikin ihan kivasti näin ensikertalaiseksi. Aika näyttää, että millaiseksi blogi muokkaantuu ja millaisia juttuja jatkossa kirjoittelen. Näiden muutamien kuukausien aikana olen saanut ihan hirmuisen paljon uusia ideoita muiden blogeja lukiessani ja Aadan postilaatikkoonkin on ihan kivasti sadellut kivoja kommentteja. Kiitos niistä teille kaikille rakkaille lukijoille!

En ole ajatellut vielä, että teenkö tulevalle vuodelle lupauksia, mutta muistan vuosi sitten toivoneeni, että pääsisin matkustelemaan, kokemaan ja näkemään uusia paikkoja ja tutustumaan uusiin ihmisiin. Kuluvaa vuotta nyt muistellessani täytyy sanoa, että mun toivomukseni ovat kaikki aika kivasti vuoden mittaan täyttyneet. :)

Kiitos ja kumarras kuluneesta!

2 kommenttia:

 1. ihana kuulla, että tuo omenakanelirusinatee hujahti yhdeksi suosikeistasi :>

  mun vuodessani on ollut paljon ihania asioita ja kauniita hetkiä, mutta myös roppakaupalla sydäntä särkeviä.

  seuraavalta vuodelta toivoisin lempeyttä ja lämpöä kaikille, terveyttä ja tasapainoa, asioita jotka saavat silmätkin hymyilemään.

  uuden vuoden lupauksia mulla on muutama mielessä. yritän esimerkiksi tästedes käydä aina kolmen kuukauden välein kampaamossa tasaamassa hiusteni latvat, se kun on sellainen asia, jossa tulee aina vitkasteltua, koska mua ahdistaa istua peilin edessä kirkkaissa valoissa. jos käy tällä mun (entisellä) tyylillä pari kertaa vuodessa niin sitten niistä joutuu napsaisemaan aina kerralla pois sen verran paljon että tulee ihan orpo olo.

  taianomaista uutta vuotta marianne <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos ja kaikkea hyvää vuodelle 2013 Eliisa! :)

  VastaaPoista