12.7.2013

Valtatietä pitkin

Kesäloman ensimmäinen ex tempore reissu suuntautui tällä kertaa Turkuseen toissapäivänä. Kuski käänsi auton kohti valtatietä ja huristeltiin Turkuun kiireettömällä aikataululla. Matkalla silmät oikein lepäsivät kun sai katsella niitä lukemattomia peltomaita ja edessä vain aakeeta laakeeta. 


Ensimmäisenä pistäydyttiin moikkaamassa mun serkkua ja siitä sitten mentiin hengailemaan keskustaan. Kauppahalli oli ehtinyt menemään kiinni vain muutamaa minuuttia ennen kuin me yritimme sinne sisälle. Toisella kertaa sitten.


Suurin osa museoistakin oli ehtinyt jo sulkemaan ovensa. Eipä me siitä lannistuttu. :)


Pyörittiin hetki torin laidalla ja katselin, että nakkikioskeja oli ainakin riittämiin ja kauppa kävi vilkkaana. Turistit napsivat kuvia rakennuksista ja kanssamatkustajista ja minä siellä muiden joukossa, tietenkin. :D


Aurajoen rannalta suunnattiin syömään.


Päädyttiin Viikinkiravintola Haraldiin. Ruoka oli hyvää, juomat maittavia ja palvelu erinomaista. Jäi hyvä fiilis paikasta. :) Löytyy muuten Aurakatu kolmesta, jos jotakuta sijainti kiinnostaa. Ja netistä kattava tietopaketti ruokalistoista ym.


Ruoan jälkeen otimme jälleen auton allemme ja kurvasimme vielä ennen kotimatkaa Naantaliin. 


Poutapilvisen päivän jälkeen saavuimme illansuussa määränpäähän ja samalla hetkellä alkoi aurinko paistamaan pilviverhon lomasta. :)


Rantaravintoloissa kesästä nautiskelijoita riitti. Oli livemusiikkia, keskustelunsorinaa, aurinkoa, ruoantuoksuja, naurua, lasten ääniä ja kiliseviä viinilaseja.


Naantalin kirkko oli ihan rannan tuntumassa. Vielä muutama kuva kirkosta ja läheiseltä puistoalueelta ja sitten startattiin kotimatkalle. 


Kotimatkalla kuunneltiin musiikkia ja ihasteltiin mm. auringonlaskua.
Suomen kesä. <3

Ja pist. Olen eilen postittanut viimeisen wc-paperitelineen! Tempaus on näinollen päättynyt onnistuneesti. :)

6 kommenttia:

 1. Ja perille tuli ! Kiitos ! Minna

  VastaaPoista
 2. Me ihastuttiin Turussa parin vuoden takaisella reissulla Turun linnaan! Lapset tykkäsivät myös, varsinkin vankityrmästä. Kuninkaan vessa sai aikaan naurunpyrskähdyksiä :). Hämmästyin, kuinka valtavasti linnassa oli nähtävää! Ainoa huono puoli oli, että pienintä piti kantaa - rattailla ei päässyt liikkumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me vierailtiin linnassa pari kesää sitten ja yllätyin ihan samalla tavalla siitä, että kuinka paljon siellä oli nähtävää. :) Aikaa kannattaa todella varata!

   Poista
 3. Mukavaa, että olet päässyt kesämatkalle! :) Ihana Turku! Ja ihana kesä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! :) Vielä tosin reissut ovat jääneet tuollaisiksi yhden päivän mittaisiksi, mutta onneksi vielä on lomaa ja kesää jäljellä. :)

   Poista