16.8.2013

5:2 dieetti

Juttelin vanhan työkaverin kanssa alkukeväästä eräillä kutsuilla uudenlaisesta dieetistä, joka kantaa nimeä 5:2- dieetti. Jostain kumman syystä tuo nimi ei erityisesti jäänyt mun mieleen, mutta asia itsessään alkoi kiinnostamaan. Keväällä oli televisiostakin kuulemma tullut asiasta ohjelma, mutta mä olen missannut sellaiset ihan sokeena. Nyt kuukausia myöhemmin olen hieman tutkiskellut asiaa netistä.

Ei oltu tosiaan nähty tämän vanhan työkaverini kanssa pitkään aikaan ja toinen suorastaan hehkui! Kertoi laihtuneensa dieettiviikkojen aikana noin. 1,5- 2 kiloa per viikko. Sanoi, ettei tuntenut olevansa edes millään dieetillä ja puhuikin ennemmin "kevyt päivistä". Olo oli keventynyt ja ällö pöhötysolo tipotiessään. :)

Mistä sitten on kysymys?
Dieetin aikana syödään 5 päivänä viikosta normaalisti ja 2 päivänä noudatetaan paastodieettiä. Paastopäivinä syödään 500-600 kilokalorin edestä päivässä. Ja edelleenkin saa syödä mitä haluaa, mutta tuon 600 kilokalorin yli ei pidä mennä. 5:2 dieetillä näinollen voi elää normaalisti ilman, että joutuisi litkimään pelkästään jotakin laihdutuskeittoja ja juomia. Olen joskus kokeillut jotain litkudieettiä ja voin sanoa, että ei oo mun juttu.

Paastopäivät saa myöskin valita itse. Jotkut pitävät nuo kevyet päivät aina tiettyinä päivinä, esim. tiistaina ja torstaina, mutta sen voi myös katsoa tilanteen mukaan. Ei ehkä kannata pitää kevyttä päivää jos kalenterissa lukee "pöytä varattuna ravintolaan". :) Ja samoin, jos harrastaa ja liikkuu paljon niin treenipäivinä tulee syödä tavalliseen tapaan ja pitää kevyen päivän sitten jonain muuna päivänä.

Mä ajattelin nyt kokeilla kolmisen viikkoa, että miten muijan käy. Nyt kun mieskin on monta viikkoa työreissussa niin mun ei tarvitse huolehtia kuin omasta syömisestä. :)  Mun piti pitää jo eilen viikon ensimmäinen kevyt päivä, mutta siirsin sen suosiolla tälle päivälle, koska eilen meni vähän herkuttelun puolelle. Tuli nimittäin käytyä töiden jälkeen kaverin kanssa kaffella. Samalla vaihdettiin kesäkuulumiset ja turistiin niitä näitä. :)

Oletko kuullut dieetistä? Oletko ehkä itse kokeillut? Mun täytyy sanoa, että en ole vähään aikaan ollut yhtä innoissani mistään! :) Ja vielä kun tähän tuli nyt tällainen otollinen sauma, niin sehän on käytettävä hyväksi!

Jokusen liikakilon verran tässä olisi ihan laihdutettavaakin, mutta tältä dieetiltä odotan nyt alkuun ennemminkin sellaista nesteiden liikkeelle lähtemistä ja kevyempää oloa. Ja jos tästä sais vähän myös lisäpuhtia varsinaiselle painon pudotuksella niin se olisi enemmän kuin tervetullutta. Näin kesämässäilyjen ja herkkujen jälkeen on taas erilaista puhtia ilmassa, kun olen ollut niin nuutunut ja olo on tuntunut toisinaan jopa pöhettyneeltä jo jonkin aikaa. Sellaisesta tahdon eroon.

Ja ihan sillä etten luista näistä omista lupauksistani niin päivittelen projektikuulumisia myös tänne blogin puolellekin. Tuskin mitään päiväkirjaa alan pitämään, mutta voin tilanneraportteja rustailla, lähinnä, että missä mennään. :) Ja vinkkejä ja kokemuksia asiasta otan mielelläni vastaan.

4 kommenttia:

 1. Hei,täähän kuulostaa hyvälle, mä voisin kanssa kokeilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! Mä oon ihan täpinöissäni täällä.. Tosin niitä tuloksia saadaan vielä hetki odotella kun homma on ihan alussa, mutta olen kyllä luottavaisilla mielin. :)

   Innolla vaan mukaan!

   Poista
 2. Saako ne 500 kcl napostella päivän mittaan vai pitääkö syödä vain yksi 500kcl ateria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli tarkoitus on tosiaan jakaa tuo 500 kaloria pieniin erillisiin annoksiin, jotka sitten syö päivän mittaan kuten normaalistikin söisi aamupalan, lounaan ym.

   Poista