29.8.2013

Lihapullia!

Eilinen päivä meni toden totta vähän "harakoille" kun hartijanseudun jumitus pisti mut sohvanpohjalle pötköttämään. Tänään on ollut särytön päivä vaikka on hartioissa vieläkin havaittavissa jonkin tason jumitusta. Eilisiin kipuihin verrattuna tämä päivä on ollut kaikinpuolin kuitenkin tosi hyvä. :)

Tänään työpäivääkin katkaisi mukavasti taidemuseossa käynti. Ei tarvinut istua koko työpäivää koneen ääressä. :) Kävin tutustumassa Hämeenlinnan taidemuseossa Rudolf Koivun teoksiin, joita oli näytillä postikorteista aina koululaisten aapis- kirjoihin, joita Koivu kuvitti paljon. Ja museokierroksen jälkeen siirryimme vielä lähikahvilaan nauttimaan leivoskahvit.

Kerroin jo eilen, että mun teki ihan hulluna mieli lihapullia ja tänään niitä sitten pyörittelin muutamat kappaleet. Nams! Tykkään toisinaan maustaa lihapullia ja pihvejä vähän mausteisimmillakin mausteilla, mutta nyt teki mieli oikein sellaisia tuiki perinteisiä. Ja kyllä, lihapullahimo on hetkeksi taltutettu! :D

Lihapullat

Tarvitset:
400g jauhelihaa
1 kpl pieni sipuli
1 kpl kananmuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
myllystä mustapippuria
ripaus suolaa
voita paistamiseen

Ohje:
Pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Laita jauheliha, sipulikuutiot, kananmuna, vehnäjauhot ja mausteet kulhoon ja sekoita ainekset keskenään hyvin.

Tee massasta pieniä lihapullia. Kuumenna pannu ja laita siihen nokare voita. Kun voi on saanut väriä, lisää lihapullat pannulle ja laske levyn lämpötilaa hiukan. 

Paista lihapullat kypsiksi niin, että pinta saa myös väriä. Tarkista kypsyys ja tarjoile lihapullat vaikkapa perunamuussin ja vihersalaatin kera.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti