5.8.2013

Rakkautta ennen keskiyötä- rakkaustriologian päätösosa

Vuosia sitten kesken siivouspäivän jäin tuijottamaan television ääreen elokuvaa Rakkautta ennen aamua ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä! Mun siivoushetki tyssäsi sillä hetkellä, katsoin elokuvan siltä istumalta loppuun. :) Hieman jäi kaivelemaan, etten tuolloin sitä ihan alusta asti ennättänyt näkemään, mutta pienen ajan päästä hankin sen meidän dvd- hyllyyn. Ja olen katsonut sen monen monta kertaa uudelleen.

 Rakkautta ennen aamua on minun mielestäni yksi elokuvahistorian kauneimmista elokuvista. <3 Elokuva on valmistunut pienellä budjetilla jo vuonna 1994. Tuolloin elokuva sai sekä kriitikoilta, että myös katsojilta paljon kiitosta. Vuonna 2004 ilmestyi elokuvan jatko- osa Rakkautta ennen auringonlaskua, jonka muistaakseni kävin elokuvateatterissakin silloin katsomassa. Eikä jatko- osa tuottanut pettymystä, ei ainakaan minulle. :)

Ja mitä huomasinkaan tänään! Hihii! Tarina on saanut kolmannen jatko- osan, Rakkautta ennen keskiyötä. Erään asiakkaankin kanssa kyseinen elokuva tuli jostain puheeksi tänään kahvipöydässä ja hän kertoi, että uutukainen olisi saanut jälleen hyvät arvostelut. En ihmettele.

Mietin tässä juuri, että mikä päivä piiloutuisin hetkeksi teatterisalin hämyiseen penkkirivistöön? :) Kohta tässä on taas nimittäin riittämiiin omaa aikaa ja yksinäisiä iltoja, kun mies kaappaa kimpsunsa ja kampsunsa rinkkaan ja lähtee työreissulle. Ehkä mä menen ikävissäni ahmimaan rakkautta valkokankaalta ja syömään levyllisen suklaata? :)

 Kun surffailin leffateattereiden sivuilla, huomasin että ainakaan täällä Hämeenlinnassa elokuva ei pyöri kuin Bio Rexissa, joten en ole ihan 100% varma, että sitä näytetään edes kaikissa teattereissa ympäri suomea? Onko joku jo käynyt sen katsomassa? Entä onko Jessen (Ethan Hawke) ja Celinen (Julie Delpy) rakkaustarina ennestään tuttu? 

Iltasanomien arvio sekä elokuvan traileri löytyy täältä: Rakkautta ennen keskiyötä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti